Milloin on oikea aika vaihtaa työpaikkaa?

Mistä tietää, että on oikea aika vaihtaa työpaikkaa? Katsotaanko sitä aikaa kalenterin perusteella, vai mistä ihmeestä sen voi tietää? Täytyykö tutkia omia fiiliksiä ja tehdä matka omaan sisimpään, jotta oikea ajoitus löytyy? Tässä blogikirjoituksessa pohditaan työpaikan vaihtamisen oikea-aikaisuutta eri näkökulmista.

Usein kuulee sanottavan, että paras aika vaihtaa työpaikkaa on keväällä tai syksyllä. Mahdollisesti ajatellaan, että kesällä yrityksissä lomaillaan ja vuodenvaihteessa taas on muita kiireitä, kuten seuraavan vuoden budjetit ja kuluvan vuoden kirjanpidot. Rehellisesti sanottuna en usko tähän ollenkaan. Pahimmillaan tällainen ajattelu voi luoda mielelle esteen hakea työpaikkaa ns. epäsuotuisana ajankohtana. Fakta kuitenkin on, että työpaikka täytetään silloin, kun oikea tekijä kohtaan yrityksen tarpeen kanssa. Se voi olla yhtä lailla juhannusviikolla kuin lokakuussa lomakauden jälkeen.

Usein työpaikkaa vaihdetaan syksyllä tai ainakin ajatellaan, että se on järkevää vuosilomien kannalta. Syksyllä työpaikkaa vaihtamalla on saanut pitää täydet lomat edellisellä työnantajalla ja saanut lomaltapaluurahat tilille (joillakin aloilla käytössä oleva raha, jonka saa vain palaamalla loman jälkeen samalle työnantajalle). Uskon kuitenkin enemmän työpaikan vaihtoon muulta pohjalta kuin kalenterista katsomalla. Jos vaihtaa työpaikkaa vaikkapa helmikuussa ja irtisanoutuu vanhasta työstä, niin saa lopputilin yhteydessä ison kasan rahaa pitämättömistä lomista. Uudessa työpaikassa kannattaa neuvotella, että saa pitää kesällä palkatonta vapaata. Tämän pystyy hyvin rahoittamaan lopputilirahoilla. Toki ensisijaisesti kannattaa neuvotella palkallisesta vapaasta, mutta jos se ei onnistu, niin rahoita itse lomasi lopputilin turvin. Tällä tavalla ei jää kesän yli jumiin työpaikkaan, joka ei enää palvele tarpeita.

Joskus oikea aika vaihtaa työpaikkaa ilmeneekin muiden elämän osa-alueiden tarpeiden perusteella. Työpaikan vaihtamisessa ei ole aina kyse pelkästään työstä. Esimerkiksi silloin, kun tuleekin jostain syystä eteen muutto toiselle paikkakunnalle kuin missä työ on. Löytyy vaikkapa uusi harrastus tai rakkaus ja haluaa muuttaa. Jonkin elämän osa-alueen muutoksessa usein mullistuu moni muukin asia ja voi tulla kyseeseen etsiä työ toiselta paikkakunnalta. Sanon aina, että työ on vain yksi osa elämää, niin kuin onkin. Työn ei tarvitse liiaksi sitoa, jos elämä antaa herkullisia tilaisuuksia, joihin olisi ihana tarttua.

Milloin sitten ei ole oikea aika vaihtaa työpaikkaa? Yksi tilanne tulee mieleeni. Oikea aika vaihtaa työpaikkaa ei ole silloin, kun nykyinen työ on ajanut uupumuksesta johtuvaan sairauslomakuntoon. Jos on täysin uupunut, mahdollisesti masentunut ja ahdistunut, oikea suunta on terveydenhuolto. Rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä, että jos jokin työpaikka on rikkonut ihmisen, heidän piikkiin kannattaa hoitaa myös toipuminen. Piikillä tarkoitan riittävän pituista sairauslomaa sekä tarpeellista hoitoa. Tilanteet toki eivät useinkaan ole näin yksiselitteisiä, mutta suosittelen tarkkaan pohtimaan muutoksien oikea-aikaisuutta silloin, kun on uupunut.

Sitä, onko oikea aika vaihtaa työpaikkaa voi pohtia myös omaan ikäänsä peilaten. Joillekin voi herätä kysymys, että onko liian vanha vaihtamaan työpaikkaa. Sanon vaan, että monella eläkeikä on lähempänä 70 vuotta. Viisikymppisilläkin on vielä yli 15 vuotta aikaa eläkkeeseen. Kuulostaa todella karulta, mutta tämä on eläkeikälaskurista tarkistettu fakta. Sitä voi pohtia, että haluaako lopun työuran viettää työpaikassa, jossa riittävää arvostusta ja haastetta ei ole. Ikäkortin esiin vetämisessä on nykyään syytä käyttää harkintaa, koska käsite siitä, minkäikäisenä ihminen on vanha, lipsuu koko ajan kauemmaksi.

Suosittelen aina lämpimästi työnhakua omien taitojen ja toiveiden pohjalta. Ei syntymävuoden, kuluvan vuoden kalenterin tai minkään muunkaan ulkoisista puitteista johtuvan asian perusteella. Suosittelen hyödyntämään piilotyönhakua. Jos löytää kiinnostavan yrityksen, josta haluaisi hakea töitä, kannattaa toimia laittamalla avoin työhakemus. Jos paikkaa ei sillä hetkellä ole avoinna, voi hakemus jäädä mieleen tulevaa osaajatarvetta ajatellen.

Mitäs sitten, jos työpaikan vaihdos ei ollutkaan järkevää? Kaduttaako myöhemmin? Muutos voi pelottaa, se on tosi ok ja osa ihmisyyttä. Jos tuntuu siltä, että haluaisi jättää takaportin auki nykyiseen työhön, niin voi selvittää, että olisiko se mahdollista. Työpaikalta voi kysyä, että saisiko esimerkiksi työ- tai virkavapaata muutamaksi kuukaudeksi, että voisi testata uutta työtä. Jos työn ohessa on opiskellut, voi anoa opintovapaata. On työnantajienkin etu, että tuetaan ihmisiä muutoksissa. Ne kuitenkin kuuluvat elämään. Yrittäjyydestä haaveileva voi neuvotella työajan lyhentämistä, jotta osa viikosta vapautuu omalle yritystoiminnalle. Maailmassa on paljon muitakin värejä kuin musta ja valkoinen. Muutos uralla ei tarkoita aina irtisanoutumista. Kannatan avointa keskustelua työpaikoilla. Omasta muutostarpeestakin voi keskustella avoimesti. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että olen saanut työvapaata, kun halusin lähteä kokeilemaan toista työtä. Toisessa työpaikassa tarjottiin osa-aikatyön mahdollisuutta, jotta olisin voinut tutkia rauhassa sitä, mitä haluan työelämältä.

Milloin sitten on oikea aika muutokselle? Se on juuri silloin, kun itsestä siltä tuntuu.

Jos sinulla on nyt oikea aika vaihtaa työpaikkaa, niin tutustu Urautuvan palveluvalikoimaan. Olisi ihana auttaa just sut omannäköiselle ja rohkealle uralle.

Elina Helmikoski

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *