FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa lukemaan useimmiten kysytyt kysymykset uramuotoilusta ja Urautuvasta

Mitä on uramuotoilu?

  • Uramuotoilu on palvelumuotoilusta inspiraationsa saanut tapa suunnitella omannäköistä ja rohkeaa uraa. Palvelumuotoilu näkyy uramuotoilussa esimerkiksi siten, että uusista mahdollisista uravaihtoehdoista lähdetään rohkeasti ottamaan selvää. On helpompi tehdä elämässä pitkäkestoisesti vaikuttavia päätöksiä, kun on ottanut selville, että mihin on suuntaamassa. Tavassani valmentaa on myös aimo annos terveyden- ja sairaanhoidon osaamistani.

Miten Urautuva-metodi etenee?

  • Urautuva-metodi muodostuu neljästä vaiheesta. Löydä, määritä, kehitä ja tuota. Tätä kutsutaan palvelumuotoilussa tuplatimanttimalliksi. Löydä-vaiheessa suunnitellaan, kerätään tietoa ja asetetaan tavoitteet. Määritä-vaiheessa tiivistetään tietoa, lisätään ymmärrystä ja kiteytetään tavoitetta. Kehitä-vaiheessa etsitään ratkaisuja, luodaan prototyyppejä sekä tehdään nopeita urakokeiluja. Tuota-vaiheessa päästään lanseeraamaan toimiva kokonaisuus eli voidaan tehdä konkreettisia uramuutoksia omannäköistä uraa kohti. Valmennus ja tuplatimanttimalli päättyvät tuota-vaiheeseen. Varsinainen muutos kuitenkin jatkuu elämässäsi vielä mahdollisesti pitkäänkin. Yksilövalmennuksen lopussa käymmekin keskustelua tulevaisuudesta ja annan sinulle eväät jatkoon.

Mitä tarkoittaa omannäköinen ja rohkea ura?

  • Tämä tarkoittaa sitä, että valmennuksen avulla saavutat enemmän rohkeutta tehdä uraa koskevia päätöksiä omista tarpeistasi, haaveistasi ja tavoitteistasi käsin. Liian usein sitä tyytyy johonkin olemassa olevaan. Turhautuu ja tympääntyy, mutta voi olla kuitenkin haastavaa lähteä tekemään muutoksia. Muutos onkin aina työtä vaativa prosessi ja valmennus tarjoaa sinulle siihen tukea. Olen apunasi. Minulla on terveydenhuollon koulutus ja vankka työkokemus. Taustani vuoksi olen vahva muutoksen osaaja ja osaan tukea ihmisiä vaativissakin elämänmuutoksissa.

Pitääkö valmennukseen tullessa olla jo ajatus tulevasta urasuunnasta?

  • Ei tarvitse olla. Saa olla pihalla kuin lumiukko. Avoin mieli ja halu tehdä muutoksia riittää. Valmennus tarjoaa selkeät raamit muutoksen tekemiseen juuri sinun yksilöllisistä lähtökohdista.

Sopiiko valmennus minulle? Voidaanko tutustua ensin?

  • Valmennukseen osallistujaa kohtaan ei ole mitään erityisvaatimuksia. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet. Aina on mahdollisuus maksuttomaan tutustumistapaamiseen ennen ostopäätöstä. Varaa tutustumistapaaminen ajanvarauskalenterista tai laittamalla sähköpostia elina (at) urautuva.fi.

Mikä osaaminen sinulla on uramuutoksen valmentamiseen?

  • Olen aiemman koulutukseni ja työkokemukseni puolesta ihmisten elämänmuutoksien tuen asiantuntija. Olen koulutukseltani sairaanhoitaja/terveydenhoitaja ja työskennellyt 5 vuotta akuuttipsykiatriassa, jossa autoin ihmisiä erittäin vakavissakin elämänmuutostilanteissa. Vahvuuteni valmentajana onkin, että uskallan kohdata kanssasi vaikeatkin tunteet. Työskentelin työterveyshoitajana puoli vuotta, sinä aikana tutuksi tulivat erityisesti työkykyasiat. Valmennuksissani hyödynnän paljon muotoiluajattelua, josta osaamiseni on karttunut v. 2005 restonomiopinnoista lähtien. Vuonna 2022 päivitin palvelumuotoiluosaamistani 30 op amk-opintojen verran. Tällä hetkellä opiskelen työn ohella palvelu- ja liiketoimintamuotoilua. Voit tutustua tarkemmin työhistoriaani esimerkiksi verkkosivuiltani löytyvästä esittelystä tai LinkedIn-profiilistani.

Mitä tarkoittaa, että valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu?

  • Saat rahasi takaisin täysimääräisesti, mikäli valmennuksen avulla et ole saanut tehtyä omannäköisiä ja rohkeita uramuutoksia. Valmennukseen osallistuvalta odotan omaa aktiivisuutta ja sitoutuneisuutta yhdessä sovittua toimintasuunnitelmaa ja omaa kehittymistä kohtaan.

Miten voin maksaa valmennuksen?

  • Valmennus ostetaan Urautuvan Holvi-verkkokaupasta. Holvissa on maksutapoina pankki- ja luottokortit (Visa, Mastercard) sekä verkkopankki (Aktia, Ålandsbanken, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSP, Osuuspankki, POP-Pankki, Säästöpankki ja S-pankki). Voit myös kysyä laskutusmahdollisuutta.

Voiko valmennuksen maksaa osissa?

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olen ostanut valmennuksen?

  • Lähetän sinulle sähköpostiin valmennuksen alkustartti-paketin ja sovimme lyhyestä tapaamisesta. Lyhyessä tapaamisessa käymme pääpiirteittäin läpi valmennuksen kulun sekä pääsemme jo hieman tutustumaan toisiimme. Alkustartissa pääset tekemään tuplatimanttimallin kahta ensimmäistä vaihetta. Valmennustapaamisessa/-tapaamisissa laadimme sinulle upean toimintasuunnitelman, jota seuraamalla uramuutokset mahdollistuvat.

Missä tilanteissa valmennus ei sovi?

  • Esimerkiksi vakavien mielenterveyden haasteiden yhteydessä ei usein ole järkevää lähteä tekemään isoja uramuutoksia. Minun kanssani voi aina yhdessä arvioida ennen päätöksen tekemistä, että sopiiko valmennus itselle. Ota yhteyttä, niin sovitaan tutustumistapaaminen.

Mitä tarkoittaa, että valmennuksissa on etätuki?

  • Valmennuksen aikana minulle on aina mahdollista laittaa viestiä/ääniviestiä. Virallisina yhteydenpitokanavina toimii sähköposti ja WhatsApp.

Voiko kanssasi keskustella muustakin kuin urasta?

  • Ura on niin merkittävä osa elämää, että uravalmennuksessa käymme läpi myös arkea sekä hyvinvointia läpi yleisestikin.